Quehenberger Logistika d.o.o.

KontaktQuehenberger Logistika d.o.o.
Letališka cesta 16
1000 Ljubljana
Kontakt+386 (0)1 5206122
Kontakttransport.slovenia@quehenberger.com
Kontakt http://www.quehenberger.com
Davčna št.:SI34015302
Direktor:Frank Markovits

 

 

Quehenberger Logistika d.o.o.

 Z vsemi močmi za kakovost in varno prihodnost.

 

 

Stisk roke šteje kot podpis

 

Zaradi kakovostnega dela in podjetniške kulture srednjevelikih podjetij je podjetje Quehenberger enostavno drugačno

Quehenberger Logistics je srednjevelik, lastniško voden kakovostni ponudnik za mrežno in kontraktno logistiko z mednarodno usmeritvijo. Kakovost strotitve temelji na strokovni pristojnosti mednarodnega vodstva, na izkušnjah dolgoletnih sodelavcev in fleksibilnosti organizacije s ploščatimi hierarhijami.

Pri Quehenberger Logistics je pomemben osebni kontakt s kupci in partnerji ter obojestranska zavezanost na podlagi stiska roke, ki šteje kot podpis. Kot srednjeveliko podjetje se družba Quehenberger Logistics osredotoča na tiste panoge in področja, na katerih je boljša od drugih.

Lastne mrežne strukture, standardizirani izdelki, preizkušene panožne rešitve in odlični partnerji so zagotovilo za najvišjo učinkovitost.

 

Vizija

 

Z vsemi močmi za kakovost in varno prihodnost

Quehenberger Logistics želi postati najboljše srednjeveliko logistično podjetje v Centralni in Vzhodni Evropi s strokovno najpristojnejšimi in najbolj simpatičnimi sodelavci:

 

 • prepričljivi zaradi kakovosti storitev
 • neprekosljivi v svoji učinkovitosti
 • z donosnostjo, ki zagotavlja prihodnost podjetja.

 

 

Zgodovina

 

Na poti uspeha

 

Quehenberger Logistics – razgibana zgodovina podjetja.

 

2017  Ustanovitev skupnega podjetja z ÖBB-Holding AG Fundacijo Q Logistics GmbH

2015  Preimenovanje podjetja X1 EXPRESS GmbH v Quehenberger Express GmbH

2015  Ustanovitev podjetja Quehenberger Air + Ocean GmbH

2014  Prevzem Günter Bauer Transportgesellschaft

2014  Prevzem nemškega Transalkim Internationale Speditions GmbH z lokacijami v Nemčiji,
         Romuniji, Madžarskem in Nizozemskem

2013  Pridobitev lokacij Logwin Slovaška, Madžarska, Hrvaška, Makedonija, Romunija, Bolgarija,
         Srbija

2013  Prevzem podjetja  X1 EXPRESS GmbH

2012  Preimenovanje Augustin Network (nekdanjih LKW Augustin) vt Quehenberger Logistics

2010  Prevzem enote Road + Rail Vzhodna Evropa in mreže v Avstriji Logwin AG s strani Christiana
         Fürstaller, Rodolpha Schoettel in Rudija Quehenberger, ter preimenovanje družbe v
         Quehenberger Logistics

2008  Preimenovanje Quehenberger to Logwin

2001  Prevzem podjetij iz skupine WELZ  in posledično  širitev na trge Vzhodne in Jugovzhodne
         Evrope

2001  Vključitev Quehenberger Logistics group v luksemburški Thiel Logistik AG

2000  Okrepitev aktivnosti na področju pogodbene logistike
1992  Ustanovitev poslovnih enot na Madžarskem, Belorusiji, Ukrajini, Slovaškem in Romuniji

1983  Preimenovanje Lausenhammer v R. Quehenberger špedicija

1965  Rudi Quehenberger vstopi v lastništvo Lausenhammer Shipping Company, Salzburg

 

 

Želite izvedeti več?

 

 

Quehenberger Logistics vodi zaupljivo in odkrito komunikacijo, interno in eksterno. Veselimo se vašega zanimanja in smo pripravljeni pravočasno izpolniti vaše zahteve.

 

Strategija poslovanja

 

Quehenberger Logistics razvija stabilne in vzdržljive procese in rešitve, temelječe na celovitem obvladovanju kakovosti.

 

Kakovost storitev sestavljajo učinkoviti poteki v logistični verigi in transparentni pretoki informacij.

Ker te procese upravljajo ljudje, je uspeh v odločilno odvisen od njihove prizadevnosti in lastne odgovornosti. Zato je družba Quehenberger Logistics razvila celovit sistem obvladovanja kakovosti.

Združuje standardizirane poteke, stabilno konstrukcijo projekta, varčno uporabo virov in enotne kazalnike učinkovitosti, zaradi katerih je uspešnost projekta merljiva. Na koncu je dodatna vrednost za kupca, ki se lahko popolnoma osredotoči na svoje osnovno področje in se lahko zanese na svojega partnerja za logistiko.

 

 

 

Pregled številk in dejstev

 

Quehenberger Logistics razpolaga kot specialist za mrežno in kontraktno logistiko z učinkovito infrastrukturo.

 

Management

 

Upravni odbor

 

Management družbe Quehenberger Logistics sestavljajo managerji z mednarodnimi izkušnjami, ki so si svoje strokovne pristojnosti pridobili v vodilnih logističnih koncernih.

 

 

Zelena logistika

 

Trajnost in varčevanje z viri sta osrednja skrb družbe Quehenberger Logistics.

 

Družba podjetja SEQURITY je vodilni, nevtralni ponudnik storitev za varnost, kakovost in okolje. SEQURITY zagotavlja, da se pri Quehenberger Logistics upoštevajo vsa zadevna določila in so varnost, kakovost in okolje trdno zasidrani v organizaciji.

 

  

 

Podjetniška skupina

 

AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP

 

Močan lastnik pomeni kakovost.

 

Skupina AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP je krovna družba za strateško in operativno vodenje v kakovost usmerjenih logističnih podjetij.

Krovna družba s sedežem v Straßwalchen pri Salzburgu je v lasti Christian-a Fürstaller-ja, Rodolphe Schoettel-ja in Rudi-ja Quehenberger-ja.

 

 

 Izdelki

 

 

Najboljša rešitev

 

Logistične storitve za vsak primer.

 

Podjetje Quehenberger nudi širok nabor storitev. Osredotoča se na storitve, ki so narejene posebej po meri strank.

 

 

Air + Ocean

 

Na poti po vsem svetu

 

Logistične storitve po vsem svetu

 

S storitvama Q Air in Q Ocean Quehenbergerjevi strokovnjaki za letalski in pomorski tovorni promet ponujajo nabavo in distribucijo po vsem svetu. Pri izbiri naših strateških partnerjev še posebej visoko cenimo, če ti delijo naše razumevanje pomena kakovosti.

 

Pregled storitev:

 • Ponudba storitev letalskega in pomorskega tovornega prometa – od zbirnih pošiljk do projektnega transporta
 • Pristaniška kontejnerska logistika in prekladanje na letališčih
 • Rešitve od-vrat-do-vrat po vsem svetu

 

Storitve Q Air:

 

 • Q Air Basic 

Q Air Basic je naša rešitev za vaše standardne pošiljke in tovorni promet, kjer je čas manj bistven. Ne glede na velikost in težo blaga uporabimo svojo običajno storitev zbirnih pošiljk.

 • Q Air Fast

Transport vaše pošiljke načrtujemo individualno, da dosežemo zahteve glede tranzitnega časa; osredotočimo se na neposredne lete.

 • Q Air Red

Pri pošiljkah, kjer je čas izrednega pomena, naj bo vaša prva izbira Q Air Red. Ta rešitev zagotovi kratkoročno razpoložljivi tovorni prostor na letalih, namenjenih ekspresnim prevozom, in tako združuje hitrost ter kar najvišje standarde kakovosti.

 • Q Air – posebne storitve

Z našimi posebnimi storitvami – Q Air Fresh, Q Air Pharma in Q Air Safe – poskrbimo za svojevrstne potrebe specifičnih industrij, pri čemer stranke prepričamo s svojo strokovnostjo.

 

 

Storitve Q Ocean:

 

 • Q Ocean LCL

Q Ocean LCL je naša rešitev po meri za globalne zbirniške pošiljke (Less-than-Container-Load oz. LCL). Zahvaljujoč našemu dostopu do severnih, zahodnih in južnih evropskih pristanišč lahko ponujamo uvozne in izvozne storitve po vsem svetu.

 • Q Ocean FCL

Kontejnerske pošiljke (Full-Container-Load oz. FCL) v okviru storitve Q Ocean FCL naši strokovnjaki preračunajo in načrtujejo individualno, s čimer izpolnimo vaša visoka pričakovanja glede kakovosti storitve.

 • Q Ocean Traction

Q Ocean Traction je naša storitev za intermodalni transport (standardni kontejnerji po železnici), ki ima znatne časovne prednosti v primerjavi s klasičnim pomorskim tovornim transportom na Kitajsko ali iz nje. To alternativo lahko uporabite tako pri FCL-, kot pri LCL-pošiljkah.

 • Q Ocean XL

Q Ocean XL je najboljša izbira za predimenzionirano blago. Nudi vam transportno rešitev, ki je prilagojena vašim specifičnim potrebam.

 • Q Ocean Fresh (posebna storitev)

Naša posebna storitev Q Ocean Fresh je rešitev, namenjena pokvarljivim proizvodom. Ponujamo storitvene koncepte od-vrat-do-vrat s posebno opremo, pri čemer naše stranke prepričajo naši visoko usposobljeni uslužbenci.

 

 

Direct

 

S konceptom

 

Celostno upravljanje prevoza, prilagojeno individualnih zahtevam.

 

Dolgoletne izkušnje, inovativne storitve in specifično znanje o industriji predstavljajo temelje prevoznih storitev podjetja Quehenberger Logistics. Prevoz nudimo v skladu s potrebami – od polnega natovora (FTL) in delnega natovora (LTL) do kombinacije z železniškim prevozom.

 

Q FTL

Dolgoletne izkušnje, inovativne storitve in specifično znanje o industriji predstavljajo temelje prevoznih storitev podjetja Quehenberger Logistics. Prevoz nudimo v skladu s potrebami – od polnega natovora (FTL) in delnega natovora (LTL) do kombinacije z železniškim prevozom.

Sodobni vozni park podjetja Quehenberger Logistics z več kot 500 vozili zagotavlja visokokakovosten in fleksibilen prevoz. Poleg tega si lahko pomagamo z odobrenimi podizvajalci iz velike podatkovne baze.

Ker smo specializirani v nekaterih regijah in industrijah, vam lahko zagotovimo rezerviran čas izvajanja storitve. Storitvi Trace & Track in Active Messaging zagotavljata preglednost celotne logistične verige.

 

Q LTL

Pri storitvi Q LTL uporabljamo Competence Lanes in tako profesionalno kombiniramo vaš delni natovor. Naši strokovnjaki strankam zagotavljajo pravočasne rešitve.

 

Q Intermodal

Quehenberger Logistics s pomočjo svojih lastnih zabojnikov, najsodobnejšega voznega parka in partnerstev po vsej Evropi kombinira različne vrste prevoza in tako nudi optimizirane intermodalne prevozne rešitve.

Naši koncepti od vrat do vrat se geografsko osredotočajo na nemški, italijanski, avstrijski, madžarski, romunski, turški in grški trg. Quehenberger Logistics nudi najučinkovitejšo rešitev v svojem intermodalnem koridorju.

 

 

Express

 

Specialisti za ekspresno dostavo

 

Nudimo nacionalno in mednarodno ekspresno dostavo dokumentov, paketov in tovora po visokokakovostnih standardih.

 

Imamo lastna skladišča in lokalne stike v vseh avstrijskih regijah. Naša mreža močnih partnerjev zagotavlja, da vaše pošiljke pravočasno prispejo do prejemnika v Evropi in drugod po svetu.

 

Q Express

Naša storitev Q Express zagotavlja dostavo že naslednji dan. Evropski in mednarodni partnerji nam omogočajo najhitrejše povezave. Kratke dobavne roke zagotavljamo tako, da kombiniramo različne vrste prevoza.

 

Q Overnight

Naša storitev Q Overnight omogoča dobavo že naslednji dan, in sicer do 12. ure na urbanih območjih in do 12. ure v njihovi okolici. Po potrebi lahko naročite tudi premium storitev z dostavo naslednji dan do 8. ure ali ob vikendih.

 

Q Speed

Z Q speed  nudimo pošiljke na podlagi neposrednih prevozov po vsej Evropi. Kaj to storitev razlikuje je kombinacija vozil s kapacitetami do 1,2 ton in čas dostave v Evropi, v roku dveh ur, v kombinaciji s privlačnimi cenami.

 

 

Storitve neposredno prilagajamo potrebam strank.

 

 • Storitve za stranke 24 ur na dan

Quehenberger Express vam je na voljo 24 ur na dan in 365 dni v letu. Quehenberger Express lahko pokličete kadarkoli, tudi med vikendom in na praznike, na servisno številko +43 (0)50145-51 900.

 • Dostava »v pisarno«

Neposredni in osebni sprejem – na delovnem mestu, oddelku ali v proizvodnem obratu.

 • Switch & Swap

Prevzem v okviru dostave s črtnimi kodami, določenimi za vsakega prejemnika. Pogodbe in druge dokumente vam lahko vrnemo takoj, ko pridobimo podpis prejemnika.

 • Foward Stock Location

From our high-availability warehouses at sites in Austria and Eastern Europe, you achieve late cut-off times combined with fastest possible delivery. All our transport services are accessible, from sameday to overnight.

 • Hanging Garments (GOH)

Pretovarjanje in prevoz oblačil na obešalnikih. Dostavni čas v skladu z zahtevami strank z možnim načrtom poti.

 • Pošiljka za tretje osebe

Pošiljko poberemo pri dobavitelju in jo dostavimo neposredno strankinemu kupcu.

 

 

Groupage

 

Vseevropska mreža

 

Standardni postopek podjetja Quehenberger predstavljajo prevozi z določenimi rednimi časi izvajanja storitve.

 

Vseevropska mreža zbirnih pošiljk podjetja Quehenberger se ponaša z učinkovitimi postopki, zanesljivostjo in enostavno obdelavo.

Številne lastne lokacije v kombinaciji s strateškimi partnerji tvorijo celovito mrežo za zbirne prevoze, ki se stalno razvija. Strokovnjaki podjetja Quehenberger so na voljo na približno 85 lokacijah v 17 državah. Naše storitve zaokrožajo izbrani strokovni partnerji in sodelavci znotraj mreže. Poleg pokritosti celotne Evrope mreža podjetja Quehenberger za zbirne prevoze strankam nudi tudi stalne linijske prevoze. Neposredne povezave in centri po meri nam omogočajo, da vedno najdemo optimalne rešitve za vaše zbirne pošiljke. Ker se Quehenberger jasno osredotoča na ekonomsko sposobnost, povezave z velikimi količinami izvedemo z dnevnimi neposrednimi prevozi.

Preglednost vzdolž celotne dobavne verige zagotavljata tudi storitvi Track & Trace in Active Messaging.

 

Želite izvedeti več...

 

 

Mednarodne lokacije

 

Slovenija

 

 • Koper (še posebej ponosni smo na otvoritev nove pisarne oktobra 2016 v Kopru, ko je naše podjetje začelo izvajati tudi ladijski transport),
 • Ljubljana - Črnuče,
 • Ljubljana,
 • Spodnja Idrija.

 

Services

 

Quehenberger Logistics nudi obsežne logistične storitve. Prepričala vas bo visoka kakovost naših storitev. Kadar koli nam lahko pošljete povpraševanje.

 

 

 

Panožne rešitve

 

Vsaka panoga je drugačna.

 

Primerne rešitve za specifične zahteve.

 

Posebna oprema, IT po meri in obsežne posebne izkušnje so osnova za panožne rešitve, ki jih Quehenberger Logistics ponuja svojim strankam.

 

 

 

Oglejte si tudi naše REFERENCE.

 

 

Stopite v stik z nami!

 

 

Telefonska številka:  +386 (0)1 5206122

E-Mail: transport.slovenia@quehenberger.com

 

 

Kontaktirajte nas, z veseljem vam bomo pomagali.