EURIZONT LOGISTIKA d.o.o.

KontaktEURIZONT LOGISTIKA d.o.o.
Industrijska cesta 5
5000 NOVA GORICA
Kontakt+ 386 (0)5 331 00 87, + 386 (0)5 331 00 88
Kontakt+ 386 (0)40 273 771
Kontaktsaso@eurizont.si
Kontakt www.eurizont.si
Davčna št.:SI14045621
Direktor:SAŠO KOGOVŠEK

  

ZAUPAJTE VAŠ TOVOR V VARNE ROKE IZKUŠENE EKIPE

 

 

O podjetju

 

Eurizont Logistika d.o.o. je integralno podjetje, ki se ukvarja s posredovanjem in dostavo. Zagotavlja popolnost logističnih storitev z uporabo globalnih omrežnih centrov v poslovnih in industrijskih prestolnicah sveta.

Geografska lega Slovenije, trg in zakonodajno znanje držav v srednji, juhovzhodni in vzhodni Evropi predstavlja pomembno konkurenčno prednost Eurizont Logistiki.

 

Ključni mejniki v zgodovini Eurizonta

 

  • Podjetje je bilo vpisano v sodni register leta 2009;
  • 2009 – dejanski zagon in začetek poslovanja – z 1 zaposleno osebo in eno dejavnostjo – organizacija cestnega prevoza;
  • 2010 – ustanovljena prva poslovna enota s sedežem v Luki Koper – dejavnost se razširi na skladiščenje v PCC Luki Koper, carinske in pomorske storitve;
  • 2011 dejavnost se razširi na letalski tovorni promet, vzpostavi se globalna mreža korespondentov;
  • razširitev dejavnosti in logistik – skladiščenje, priprava distribucije tekstila in obutve, specializirana skladišča se odprejo v Luki Koper;

 

 

Kopenski promet

 

MEDNARODNA ŠPEDICIJA IN ŠPEDITERSKE STORITVE


Špedicija je pojem, ki pomeni organizacijo oziroma dejavnost ali storitev odprave/odpravljanja blaga oziroma tovora v mednarodnem ali domačem prometu. Špediterske storitve neko podjetje ali posameznik lahko opravlja zase ali pa za drugo podjetje. Pošiljke odpremlja prek prevoznikov, ki lahko opravljajo cestni, železniški, letalski ali ladijski transport. Med špediterji v Sloveniji je tudi naše podjetje Eurizont logistika.

Naši glavni dejavnosti sta logistika in mednarodna špedicija, poleg tega pa svojim strankam omogočamo tudi storitve skladiščenja, svetovanje v zvezi s carinskimi postopki (na primer carina iz Kitajske) in izvorom blaga, zastopanje, ureditev zavarovanja, veterinarski in fitopatološki postopki, prevozi tovora, izredni prevozi, prevoz nevarnih tovorov … Cilj naše špedicije je organizacija čim bolj optimalne odpreme, prevoza in dostave blaga.

 

 

 

Letalski promet

 

LETALSKI PREVOZI TOVORA – LETALSKI TRANSPORT KOT NAJHITREJŠA OPCIJA


Letalski prevozi so ena od možnosti prevoza oziroma transporta tovora. V podjetju Eurizont logistika se ukvarjamo z različnimi storitvenimi dejavnostmi, temelj naše ponudbe pa sta špedicija in logistika v mednarodnem in lokalnem transportu. Letalski prevoz tovora oziroma letalski transport nasploh je načeloma najhitrejša oblika transporta – tako za osebni kot za tovorni promet. Pri kakršnem koli transportu blaga, pa naj gre za lokalni ali mednarodni prevoz blaga, na primer prevoz tovora iz Anglije, pomorski promet ali pa prevoz po železniških tirih, je bistveno, da za vsem stoji dobro logistično podjetje. Tako bodo ladijski, kopenski ali letalski prevozi vedno optimalno izpeljani.

 

Spoznajte več...

 

 

Pomorski promet

 

POMORSKI OZIROMA LADIJSKI PROMET – LADIJSKI PREVOZI RAZLIČNEGA TOVORA


Pomorski promet je ena izmed oblik prevoza, ki je vključen v napo transportno mrežo in se redno in učinkovito izvaja na različnih destinacijah oziroma transportnih poteh. Ladijski prevoz tovora je včasih del celotne poti, velikokrat pa se izkaže tudi kot primernejši kot letalski prevozi. Ladijski promet je seveda vezan na pristanišča – in pri tem ima Luka Koper zelo pomembno oziroma privlačno lego, predvsem kar se tiče povezovanja cestni promet – pomorski promet. Poleg tega so ladijski prevozi pogosto cenovno ugodnejši, predvsem pa omogočajo enostaven prevoz daljšega tovora. V podjetju Eurizont logistika (špedicija in logistika) smo v desetih letih delovanja spletli mrežo zaupanja vrednih sodelavcev po vsem svetu in vam lahko tudi zato nudimo zanesljive storitve.

 

Spoznajte več ...

 

 

Carina

 

CARINA IZ KITAJSKE – PLAČILO CARINE ZA IZDELKE IZVEN EVROPSKE UNIJE


Včasih smo bili vajeni, da je bilo treba ob vsakem uvozu tovora v Slovenijo plačati carinske dajatve, zdaj, ko je Evropska unija že dodobra spremenila in še vedno spreminja pravila na tem področju, pa je nekoliko drugače. Še vedno se stranke na naš obračajo z vprašanji, kakšna je na primer carina iz Kitajske in ali je plačilo carine nujno za vsak tovor iz tujine. Carina (Slovenija pri tem upošteva zakonske določbe Evropske unije) se plačuje za izdelke, ki so v Slovenijo uvoženi iz držav izven evropske unije. Torej je carina na izdelke iz Kitajske neobhodna, razen če gre za izdelke, ki so vredni manj kot 150 evrov ali pa gre za fizične osebe, ki drugim fizičnim osebam pošiljajo izdelke, ki so namenjeni izključno osebni uporabi naslovnika ali njegove družine. Takrat na primer carina iz Kitajske v Slovenijo ni potrebna – tako za transport, kot so letalski prevozi, pomorski promet itd.

 

 

Mednarodni prevozi

 

MEDNARODNI PREVOZI – TOVORNI PREVOZ KONTEJNERJEV


Dandanes so mednarodni prevozi oziroma prevoz tovora po Evropi postali nepogrešljiv del naših življenj in poslovnega sveta. V kakšni obliki se ta prevoz opravi (ladijski promet, letalski prevozi, vlak, prevoz tovora v cestnem prometu, prevoz kontejnerjev) je odvisno od naročnika in od tega, katera vrsta prevoza je najbolj praktična, najcenejša ali najhitrejša. Tovorni prevoz se vedno prilagaja naročniku in njegovim željam oziroma potrebam, zato je bistvena dobra logistika, ki jo zagotavljamo v podjetju Eurizont logistika. Mednarodni prevozi so osnova vsega, s čimer se ukvarjamo pri nas, saj se že od vsega začetka ukvarjamo s špedicijo in logistiko v mednarodnem okolju – pa tudi po Sloveniji.

 

Prevoz kontejnerjev


Mednarodni prevozi in lokalni tovorni prevoz v naši ponudbi omogočajo tudi transport kontejnerjev različnih vrst. Kontejnerji lahko lužijo za prevoz tovora v cestnem prometu, lahko se odločite za ladijski transport ali pa transport z vlakom ali letalom. Takšen prevoz kontejnerjev je enostavna in smiselna odločitev za transport različnega tovora, ki ga je treba v najkrajšem možnem času premestiti iz enega kraja v drugega – ne glede na to, ali so to lokalni ali mednarodni prevozi. Za nas je prvi in pravzaprav edini cilj zadovoljiti stranko, kar navado pomeni, da varno in pravočasno zagotovimo dostavo določenega tovora na dogovorjen cilj.

 

Mednarodni prevozi različnih tovorov


Tovorni prevoz je namenjen prevozu oziroma transportu različnega tovora iz enega kraja v drugega. To lahko pomeni prevoz tovora po Evropi, Sloveniji ali po vsem svetu z različnimi prevoznimi sredstvi. S stališča logistike je najpomembneje, da je tovor čim hitreje in čim varneje tam, kjer mora biti. Lahko gre za prevoz kontejnerjev ali marsičesa drugega, pomembno je le, da kot špeditersko in logistično podjetje opravimo svojo nalogo in svojim strankam zagotovimo ustrezen prevoz in skladiščenje blaga oziroma tovora. Mednarodni prevozi pri tem niso izjema.

 

 

Zakaj izbrati EURIZONT LOGISTIKA d.o.o.?

 

 

STOPITE V STIK Z NAMI

 


 

Telefonske št.: 

 

+ 386 (0)5 331 00 87,

+ 386 (0)5 331 00 88

+ 386 (0)40 273 771

 

E-mail naslov: 

 

saso@eurizont.si

 

V veselje nam bo sodelovati z vami.