COMARK, d.o.o.

KontaktCOMARK, d.o.o.
Letališka cesta 5
1000 Ljubljana
Kontakt+386 8 205 16 17
Kontakt+386 40 302 080
Kontaktcomark@comark.si
Kontakt www.comark.si
Davčna št.:SI35304405
Direktor:BRANKO BUTALA

 

COMARK, d.o.o.

Z vami varno na poti že več kot 25 let.

 

 

 

O nas

 

Podjetje COMARK d.o.o. se aktivno in uspešno ukvarja z organiziranjem IZREDNIH PREVOZOV že več kot 25 let. Z jasno strategijo in posluhom za spremembe, podjetje skozi uspešno izpeljane projekte utrjuje vodilno mesto v branži na slovenskem trgu.

Vse aktivnosti vezane na transportni inženiring se izvajajo na lahko dostopni lokaciji v Ljubljani na področju BTC-ja (Letališka cesta 5). Dejavnost je vezana na transport vseh vrst tovora, s poudarkom na izrednih prevozih in projektnih tovorih. Po definiciji takšen tovor presega z zakonom določene maksimalne dovoljene dimenzije in mase (velikost in teža). Da lahko tovor varno in brez zapletov prepeljemo na želeno lokacijo je potrebno poskrbeti za ustrezno dokumentacijotransportno pot in ustrezno transportno sredstvo.

Podjetje deluje globalno, kar pomeni da vaš tovor varno pripeljemo iz točke A do točke B kjerkoli na svetu s pomočjo kvalitetnih in ustaljenih partnerjev. Naše prednosti so dolgoletne izkušnje, znanje, kvalitetna organizacija, prilagodljivost in široka mreža zaupanja vrednih poslovnih partnerjev. Cilj, ki ga zasledujemo je kvalitetno in varno izpeljan transportZ vami varno na poti že več kot 25 let.

 

 

Kot člani združenja CLC Projects, majhnih in srednje velikih projektov v globalni logistiki smo zavezani k odličnosti in odgovornosti do naših kupcev. V združenju člani izmenjujemo izkušnje in znanje, ki ga pridobivamo skozi izpeljane projekte v projektnih tovorih. S tako razvejano mrežo poslovnih partnerjev lahko vaš tovor prepeljemo kamorkoli iz točke A v točko B kjerkoli na svetu.

 

 

Želite izvedeti več?

 

 

 

STORITVE

 

Ponujamo celovite rešitve za najbolj kompleksne logistične izzive pod eno streho. Z odločitvijo za nas se rešite skrbi kar se tiče IZREDNEGA PREVOZA, PROJEKTNEGA TOVORA, PAKIRANJA TOVORA, DOVOLJENJ IN SPREMSTEV ZA IZREDNE PREVOZE in SELITVE OPREME - RAL.

 

 

IZREDNI PREVOZ

 

"Prevoz z vozili, ki sama ali skupaj s tovorom presegajo s predpisi dovoljene osne obremenitve, skupno maso, širino, dolžino ali višino imenujemo IZREDNI PREVOZ." Poenostavljeno lahko rečemo, da gre za izredni prevoz, ko je tovor PREŠIROK, PREVISOK, PREDOLG ali PRETEŽAK.

Z drugimi besedami tudi: "Izredni prevoz po javnih cestah je prevoz velikega ali težkega nedeljivega vozila ali nedeljivega tovora, ki ga ni mogoče prepeljati z drugim prometnim sredstvom."

 

V primeru prevoza tovorov večjih dimenzij in mas govorimo o IZREDNEM PREVOZU. Izredni prevoz zahteva specializirana transportna sredstva (nizke prikolice, korito, modularne prikolice, tieflader, razširljive prikolice, rampe, ...), prilagojene transportne/prevozne poti in projektno organizacijo

Blagovni
 tokovi so izjemno razgibani, kar spremeni izredne prevoze v izjemno dinamične in unikatne projekte v transportu. Soočeni smo z izzivi transporta tovora s pomočjo ladij in barž (prekomorski/ladijski/rečni transport), vlaka(železniški transport), letal (letalski transport) in specialnih tovornih vozil (cestni transport).

 

Spoznajte več ... 

 

 

PROJEKTNI TOVOR

 

 

Project Cargo ali po slovensko Projektni tovor označuje dejavnosti povezane s transportom OGROMNIH, TEŽKIH, KRITIČNIH (kosov pomembnih za dokončanje živih projektov) ter VREDNIH tovorov. Mednarodno se uporablja tudi izraz Heavy Lift. Naša prednost in specialnost je celovit pristop k organiziranju različnih načinov prevoza tovora. Za vas pripravimo in opravimo transport (prevoz) želenega tovora (blaga) po sistemu "Na ključ"!

 

KOMPLEKSNI IZZIVI, ENOSTAVNE REŠITVE!


Naše rešitve v TRANSPORTU, lahko glede na vaše potrebe, vsebujejo:

 • demontažo / montažo (strojev, proizvodnje linije, objektov, hiš, ...),
 • pakiranje tovora za potrebe transporta (lesen zaboj ali lesena kletka, lesen pod / paleta, vakuumska CLIMA ali Shrink Wrap folija, ...),
 • meritve prevoznih (transportnih) poti, statični pregledi premostitvenih objektov,
 • vsa potrebna dovoljenja in soglasja s strani Direkcije Republike Slovenije za ceste,
 • organizacijo potrebnih spremstev na določeni prevozni poti (civilno in policijsko),
 • organizacijo primernih transportnih sredstev ("korito", "tiefladerca", "cerada", "ravna", ...),po potrebi tudi avto dvigala.

 

Spoznajte več ...

 

 

PAKIRANJE TOVORA

 

Dejavnost pakiranja za potrebe transporta je izjemno dinamično področje v globalni logistiki. Naši kupci so različni, kar pomeni, da težko predvidimo velikost in obliko transportne lesene ali kartonske embalaže.

To pomeni, da je naša embalaža (LESEN ZABOJ, ZABOJ IZ VEZANE PLOŠČE ali OSB, LESENA PALETA/PODSTAVEK/POD, LESENA KLETKAKARTONSKA ŠKATLA) prilagojen tovoru in potrebam naših kupcev. Noben tovor, del tovora, stroj ali druga industrijska oprema ni prevelika ali premajhna za pakiranje za potrebe varnega transporta.

Comarku d.o.o. poskrbimo za ustrezno pakiranje vseh vrst tovora za transport (pomorski - prekomorska embalaža, letalski, kopenski, železniški). Pravilno pakiranje bo vaš tovor zaščitilo pred različnimi zunanjimi vplivi, ki bi ga lahko poškodovali, katerim je izpostavljen v času transporta. Izdelava in pakiranje po mednarodnih standardih bo omogočilo varno in neprekinjeno pot vašega tovora h končnemu kupcu. Z ustrezno transportno EMBALAŽO zaščitimo Vaš trud in razveselimo Vašega kupca na drugem koncu sveta.

 

PAKIRAJTE S COMARKOM

 

PREDNOSTI pakiranja z izurjeno ekipo lesnih inženirjev, ki vam omogočajo prihranke v ČASU in DENARJU

 • MOBILNA PAKIRNA ENOTA - uskladimo termin, pridemo k vam, zapakiramo in po potrebi organiziramo transport.
 • SKLADIŠČENJE - tovorke pripeljete v naše skladišče, kjer jih zapakiramo in skladiščimo do datuma odpreme, po potrebi mi poskrbimo za transport.
 • MOSTNO DVIGALO - razpolagamo s sodobnim 20T mostnim dvigalom tudi za težje tovorke. Brez težav razložimo/naložimo klasične in specialne tovore, naložimo tudi OT (Open Top) kontejnerje.

 

 

DOVOLJENJA IN SPREMSTVO

 

Že ime izredni prevoz pove, da takšen prevoz in njegovo izvajanje oziroma udeležba takšnega transporta v cestnem prometu predstavlja določeno oviro za udeležence v prometu. Spremstvo izrednega prevoza je lahko predpisano na celotnem odseku prevozne poti ali pa le na delu. Zaradi tega je potrebno za prevoz izvengabaritnih in težkih tovorov pridobiti ustrezno dovoljenje, ki ga izda Direkcija Republike Slovenije za ceste. Na podlagi tega dovoljenja se lahko izredni prevoz tudi zgodi.

 

DOVOLJENJA IN SPREMSTVO IZREDNIH PREVOZOV

 

Za naročnika izberemo, pridobimo, izdelamo ali zagotovimo:

 

 • primerno prevozno sredstvo glede na vrsto tovora (kamion s polprikolico ali prikolico, vagon, ladjo, baržo, letalo, ...),
 • traso prevoza (po cesti, železnici, reki, morju ali zraku),
 • dovoljenje zaizredni prevozi po javnih cestahcivilno in policijskospremstvo na celotni prevozni poti oziroma kjer je to potrebno,
 • vse potrebne statične presoje premostitvenih objektov,
 • prometne elaborate (meritve in analiza trase) za tovorne kompozicije večjih dimenzij

 

 

SELITEV OPREME - RAL

 

Nudimo celovito storitev selitve in postavitve razne strojne opreme (obdelovalnih strojev, CNC, ...), ki obsega: vnos/iznos, postavljanje na temelje in re-lokacijo. Danes so spremembe edina stalnica v poslovnem svetu. Spremembe so lahko majhne ali velike, fizične ali neoprijemljive.

Tako vam priskočimo na pomoč, ko se odločite, da je čas za zamenjavo dotrajane strojne opreme v proizvodnji (dotrajanost strojev, obnova, investicija v nove stroje, ...), selitev proizvodnjelinije na novo lokacijo (bližje vhodnim surovinah, cenejša delovna sila, boljše prometne povezave, ...) in druge selitve, ki jih ne morete opraviti sami zaradi pomanjkanja ustrezne opreme.

Pri izvedbi projekta v največji možni meri upoštevamo potrebe in zahteve kupca. Pripravimo kritično oceno, predlagamo akcijski načrt (dokončno ga uskladimo s kupcem), časovni plan izvedbe, ovrednotimo pripravljeno, izvedemo potrjen projekt in na koncu pripravimo poročilo.

 

SELITEV OPREME - RAL

 

Z nami boste rešili naslednje izzive:

 

 • natovarjanje, raztovarjanje, namestitve raznih obdelovalnih strojev (varilni stroji, stiskalnice/preše, robotske linije, ...), ter vnos na končno lokacijo,
 • demontaža starih strojev ter selitev iz objekta,
 • izvajanje montaž raznih stiskalnic/preš z avtodvigali ali posebno dvigovalno pripravo,
 • svetovanje in ogled situacije na terenu,
 • PAKIRANJE strojev v lesene zaboje (rezana deska, OSB ali vezana plošča, ves les je toplotno tretiran in zato primeren za ladijski transport),
 • odprto skladišče v Ljubljani, z možnostjo preklada pod carinskim nadzorom.

 

 

 

Kaj vam nudimo?

 

 • organizacijo prevozov
 • lastna vozila za spremstvo
 • kompletne logistične storitve za izredne prevoze po celem svetu
 • pomorski promet
 • zračni promet

 

 

Kompletne logistične storitve za izredne prevoze izvajamo na področju celotnega sveta.

 

 

Zakaj izbrati COMARK, d.o.o.?

 

 

STOPITE V STIK Z NAMI

 

  

Telefonski številki:

 

+ 386 8 205 16 17

+ 386 40 302 080

 

E-Mail:

 

 comark@comark.si

 

 

V veselje nam bo sodelovati z vami.